Transfer | PSV haalt met Nagalo opnieuw defensieve versterking in huis
Datum: 02-09-2024  Bron: psv.nl
PSV neemt Adamo Nagalo over van FC Nordsjaelland. De vijftienvoudig international van Burkina Faso heeft maandag zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot de zomer van 2029 aan PSV verbindt.

Adamo Nagalo werd op 22 september 2002 geboren in de Ivoriaanse stad Abidjan. De 21-jarige verdediger speelde in de jeugd van de Right to Dream-academy in Ghana, waar hij in 2021 werd opgepikt door FC Nordsjaelland. Adamo stond sindsdien 114 wedstrijden op het veld voor de Deense ploeg. Daarin scoorde hij vier keer, waarvan drie maal met het hoofd.

Op 19 november maakte de verdediger zijn debuut voor de nationale ploeg van Burkina Faso. Inmiddels is hij een vaste waarde voor Les Étalons, waarvoor hij twee wedstrijden in actie kwam tijdens de Africa Cup.

Avontuur
Adamo geeft aan dat hij toe was aan een nieuwe sportieve uitdaging. "Toen PSV voorbij kwam heb ik geen moment getwijfeld.”, vertelt hij. “PSV is voor mij de juiste club op het juiste moment. Het is geweldig om het hier te zijn. Ik kon vannacht zelfs nauwelijks slapen omdat ik zoveel zin heb in dit avontuur."

De aanwinst kijkt ambitieus vooruit en hoopt op speeltijd in de UEFA Champions League. "Aan de bal ben ik zelfverzekerd en ik kan goed in dienst van het team spelen. Ik wil de beste worden en investeer daarom veel tijd in het terugkijken van beelden en het luisteren naar trainers en medespelers. Van kleins af aan wil ik tegen de beste spelen. Dat kan in de Champions League. Dat is van de Conference League een flinke stap, maar als je de beste wilt worden moet je die uitdaging aangaan."

Comfortabel
Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart is blij dat de talentvolle centrale verdediger PSV’er is. “Na het vertrek van enkele spelers in de defensie was het geen geheim dat we de achterhoede wilden versterken. Met de komst van Rick, Adamo en eerder Ryan Flamingo zijn we daarin geslaagd. We volgden Adamo al een tijdje en zijn bijzonder gecharmeerd van zijn kwaliteiten. Hij is een sterke en snelle centrale verdediger, die comfortabel is aan de bal. Adamo kan zich onder onze technische staf nog verder ontwikkelen. Vanaf het eerste moment dat we contact met hem hadden liet hij blijken heel graag voor PSV te willen spelen. Dat vinden we belangrijk en zien we graag.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Persconferentie | Winnen lijkt misschien makkelijk, maar dat is het niet
Persconferentie | Bosz geeft duidelijkheid over blessure De Jong
Transfer | PSV trekt ervaren rechtsachter Karsdorp aan
UCL | PSV kent acht tegenstanders in league phase
Persconferentie | Peter Bosz spaart Noa Lang tegen Go Ahead Eagles

Volgende wedstrijd

Juventus  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20